УЛТРАВИОЛЕТОВО - ЦВЕТЪТ НА 2018

Непосредствено преди празника на жената ще поговорим за цветните тенденции през 2018. Да не си мислите, че това е някаква случайност? Не разбира се, просто ние жените сме големи фенове на богатството от цветове! Имаме си цвят „праскова“ и често разказваме убедително за онази „червената кола“, която е спряла отсреща на улицата. 


Тенденции 2018

И тази година институтът „Пантон“ обяви цветът на 2018. За разлика от миналогодишния лидер „зеленина“, 2018 е под знака на нюанса „ултравиолетово“ – цвят, притежаващ драматичен и провокативен характер, който оставя усещането за оригиналност и визионерско мислене. Със своята мистичност и сложност той ни подтиква да преследваме и най-трудно постижимите цели, да прекрачваме извън пределите на добре познатото и комфорта. Неслучайно ултравиолетовото застава на челните позиции в западната поп култура, като символ на индивидуалност и артистичност. Негови нюанси биват неделима част от образите на световноизвестните Принс, Дейвид Бауи и Джими Хендрикс.

Според Лори Пресман, вицепрезидент на института „Пантон“, „Цветът на годината не е просто тенденция в света на дизайна. Той е отражение на живота ни и това, от което съвременният човек има нужда, а именно въображение, иновативност и готовност за промяна“.

Освен в дизайна на облекло и интериор, ултравиолетовият цвят намира своето достойно място и в света на флората. Кои са цветята, които с най-голяма сила предават посланието на тазгодишния фаворит?

Няма как да не започнем с орхидея Ванда. Често определяна като „бижуто“ в царството на цветята, тя завладява с екзотичната си природа и крие силна символика. Ако искате да засвидетелствате своето уважение към близък човек, то тя е един от най-добрите ви съюзници за това. С величествената си осанка, орхидея Ванда успява да  спечели обичта и възхищението на околните. Можете да поднесете стилна аранжировка със зеленина или пък в комбинация с други допълващи нейната красота цветя – еустома, хризантема, лале или роза.

Друг представител на цветното царство в тон с нюанса на годината е зюмбюлът. Разбира се, можете да заложите на пролетен букет от зюмбюли в различни окраски, а защо не и на свежа аранжировка от пролетни цветя в саксия – истинска градина от цветове и аромати. За целта са подходящи и другите ранни представители на луковичните растения – минзухар, нарцис и лале. Подобен подарък ще е истинско попадение за любителите на нежните пролетни цветя, и ще внесе свежо настроение и усещане за ново начало у празнуващия.

Ирисът е още един силен коз в модните цветови тенденции за 2018.  Известен още като перуника, той се среща в разнообразни окраски – виолетови, сини, бели, жълти. Можете отново да поднесете саксия с луковици, които ще красят дома на празнуващия цяла пролет или пък да заложите на красива аранжировка в комбинация с ориенталски лилиум, еустома и зеленина.

И ако цветът на 2018 е успял да ви впечатли и спечели, но имате колебания кое е най-подходящото цвете за вашата любима или близък човек, свържете се с нас и флорист от екипа ни ще Ви помогне за най-добрия избор.

Tags:

Leave A Comment