Статии

ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМИ ХОРА НА ДИМИТРОВДЕН

Моля, вдигнете ръце всички, които някога поне веднъж сте забравили да поздравите близък за имения му ден. И аз съм в тази група! Наближава Димитровден и този пост е напомняне към мен и към вас, за наш близък, приятел или колега, когото да поздравим на 26 октомври.

 

Няма по-подходящ подарък за имен ден от букет или цветна аранжировка. Защото цветето е израз на уважение, обич и топлина. С този елегантен жест ще оставим красив и траен спомен за празника, особено ако изборът ни е съобразен с предпочитанията на именика и неговата личност. Дали букетът ще е класически или пък екзотичен – целта е да изразим красивите си мисли.

Този пост ще направи нашия избор по-лесен. Преди това нека припомня кой празнува на този ден. Това са всички имена Димитър, Димислава, Димитрина, Димитрия, Деметра, Дима, Димо, Димка, Димчо, Димана, Митко, Митра, Митка, Митрана, Мита, Диян/а, Диан/a. Но това не е всичко. Защото Димитровден е също ден на строителя. Празнуват архитекти, проектанти, строителни инженери и всички, ангажирани в сферата на строителството. Това е и професионален празник на техниците, металурзите, както и ковачите.

Празнуващите жени ще оценят красотата на цялото разнообразие от цветя и букети. Можем да избираме между цветове и нюанси от израз на приятелство до романтика. Жълтите цветове изразяват удоволствието и топлината от компанията на някого, а червените разкриват романтиката в отношенията ни. Може да изберете класически и елегантни рози за близка жена, която познавате отдавна.

Изборът за мъже (да, мъжете също харесват цветя) може да направите, като се придържате към силни форми и цветове без пастелните тонове. Може би изискан и стилен антуриум или екзотична стрелиция? Или класическата роза. Растенията също са прекрасна идея, защото ще напомнят дълго за вас в неговия офис или дом. Няма да сгрешим, ако към цветята за мъже добавим кутия бонбони, лакомства, вино или подобен гурме подарък. Ако сме решили да го запасим с по-голям обем от последните, може да оформим всичко в подаръчна кошница. Това   наистина ще го накара да се почувства специален!

Как да изразим уважението и благодарността от съвместната работа със свои колеги? На първо място бъдете практични в избора, тъй като офис средата предполага липсата на вази и съдове за поставяне на букети. Най-добрият избор е кошница с цветя. Това е завършен подарък, който може да бъде поставен на бюро, етажерка или разположен в ъгъла на стаята. Не изисква специални грижи като подрязване на краищата на цветята или букетите и в крайна сметка може да грейне на своето място веднага след поднасянето му. Има различни по големина и начин на аранжиране кошници, така че изборът е разнообразен по отношение на цветове и форми.

В обобщение, може да разгледате предложения за жените, които празнуват на този ден: букетиаранжировки и кошници.

Няколко добри попадения  букети и кошници за господата именици.

Разгледайте тук в случай, че искате да уважите колега по случай празника му.

…И ако разстоянията не позволяват лично да поднесете своя подарък, може да използвате услуга за доставка на своето цветно послание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *