Статии

Хризантеми | Не само красиви, но и специални

Пак е есен и пак се опитваме да запазим спомена за лятото. Какъв по-лесен начин от това да подарим цвете на този, за когото си мислим, или да добавим още уют у дома.

И по този повод питали ли сте се някога кое е цветето на есента? Това със сигурност е хризантемата, свенливо застанала до елегантната алстромерия и величествената роза.

Богата на разновидности и багри, неслучайно хризантема в превод от гръцки означава „златно цвете“. Понякога подценявана, всъщност тя е цвете с хилядолетна история и богата символика.

В различните култури хризантемата е символ на радост, оптимизъм, дълголетие и вярност. Сигурно се досещате, че и цветът носи определено значение: червено за любов, бяло за лоялност и виолетово за здраве.

Няма да сгрешите, ако изберете букет от хризантеми за рождени или имени дни на приятели, роднини и колеги, а също и за официални празници. Това е цветето на всички родени през месец ноември, така че никакви колебания за рождениците. А отвъд океана, австралийците наричат хризантемите „Mums“ /в превод „майки“/ и това е най-подаряваното цвете за деня на майката.

Цветовете на хризантемата превъзхождат много други цветя по своята трайност. Към това добавяме богата текстура и цвят, което ги прави страхотен избор за букет.

Същевременно хризантемата е непретенциозно и лесно за отглеждане саксийно цвете. Просто я поставете на светло място във вашия дом и я поливайте редовно в зависимост от периода на растеж.

За да се уверите в достойнствата на хризантемата, можете да разгледате някои предложения за букетиаранжировки и кошници. Ако пък в главата ви се върти идея за букет, просто ни звъннете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *